Titular página
Publicació on-line del Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona
Edició 108 - 11-12-2014
Segueix-nos afacebookTwitter
 

 

La Federation of Veterinarians of Europe (FVE) va fer públic el passat 22 de Novembre els 10 principis de bones pràctiques de certificació veterinària

La Federació de Veterinaris d’Europa, que descriu a la figura del veterinari com a un professional amb una formació científica integral completa i amb llicència legal per dur a terme, a títol independent, ètic i personalment responsable, tots els aspectes de la medicina veterinària, en interès de la salut i el benestar dels animals, del client i de la societat ha elaborat un document subratllant els principis fonamentals de la certificació veterinària i que esdevé una declaració formal en la prevenció i control de la salut animal en temes de benestar i problemes de salut pública relacionats.

L'article, que va ser publicat l’any 1998 (FVE/98/053), ha estat revisat i actualitzat 15 anys després pel Grup Estatutari de Treball del Consell de la FVE, que ha tornat a editar el document original establint els següents 10 principis de bones pràctiques de certificació veterinària:

 

10 principis que representen les bones pràctiques de certificació veterinària:

  1. Els veterinaris han d’actuar només en aquells àmbits que siguin del seu coneixement. Aquesta acreditació pot ser avalada o testificada personalment o per un altre veterinari amb coneixements personals de l’àmbit en qüestió, i que estigui autoritzat per proporcionar el certificat.
  2. Els veterinaris no han d'emetre certificats que puguin plantejar qüestions d'un possible conflicte d'interessos.
  3. Els veterinaris no han de permetre que les pressions comercials, financeres o d'un altre tipus comprometin la seva imparcialitat.
  4. Els certificats s'han de redactar en termes simples i fàcils d'entendre.
  5. Els certificats no han d'utilitzar paraules o frases que puguin derivar a més d'una interpretació.
  6. Els certificats han de ser:
  1. Produïts en un full de paper o, si fos necessària més d'una pàgina, s’haurà de publicar de manera que totes les pàgines siguin part d'un tot integrat i indivisible.
  2. Donat un nombre únic per certificat, aquest ha de ser registrat per la persona que hagi expedit el document o per la institució o empresa per a la qual treballa el veterinari acreditat.
  1. Els veterinaris només han de signar certificats escrits en un idioma que comprenguin.
  2. Els certificats hauran d'identificar clarament els temes de certificació.
  3. Els veterinaris només han de signar els certificats originals. En els casos en què hi hagi algun requisit legal o oficial per obtenir una còpia del certificat (marcat com a tal), aquest podrà ser proporcionat.
  4. En signar un certificat, els veterinaris han de vetllar perquè:
  1. La seva signatura sigui llegible
  2. El certificat no només ha de contenir la signatura, sinó també, en lletra clara; el nom, qualificació i direcció i, (si escau) el seu segell oficial o del centre acreditatiu expedidor.
  3. El certificat haurà d’incloure la data en què es va signar i expedir i, (si escau) el temps durant el qual el certificat mantindrà la seva validesa.
  4. Cap part del certificat quedarà incomplerta, per tal d’evitar que posteriorment pugui ser complimentada per alguna persona aliena.
  5. El certificat no pot contenir correccions o alteracions, excepte aquelles realitzades per la persona qui ho certifica i que anirà acompanyada amb el segell acreditatiu corresponent.

 

Retorn Tornar a la portada de l'enews

 


 
Per a més informació contactar amb COVB:
Av. República Argentina, 21-25 08023 Barcelona.
Tel: 93 211 24 66 - Fax: 93 212 12 08 · E-mail: covb@covb.cat · www.covb.cat