Actualitat/ Notícies
Disponible la Memòria sobre la situació de la seguretat alimentària 2022 a Catalunya

28/02/2025
L’Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA) ha publicat la Memòria 2022 sobre la situació de la seguretat alimentària a Catalunya, en compliment de la Llei 18/2009 de Salut Pública. Aquest informe recull dades clau sobre el control i la gestió dels riscos alimentaris, amb l’objectiu de garantir la protecció de la salut pública.
Dades destacades de la Memòria 2022:
- La situació general de la seguretat alimentària a Catalunya es manté estable.
- S’ha detectat un augment dels brots de toxiinfecció alimentària en comparació amb els anys posteriors a la pandèmia. L’any 2022 es van registrar 73 brots, una xifra que torna als valors històrics d’abans del 2020.
- Les malalties de transmissió alimentària continuen sent un problema de salut pública, principalment en l’àmbit de la restauració i el consum domèstic.
- Els nivells de conformitat global en matèria de seguretat alimentària són elevats, tot i que alguns productes crus encara presenten risc de presència de microorganismes patògens, requerint un correcte tractament tèrmic i bones pràctiques d’higiene.
- Els paràmetres analitzats sobre fitosanitaris, metalls pesants, al·lèrgens, additius i altres contaminants ambientals continuen mostrant altes taxes de compliment amb la normativa vigent.
Segons l’informe, la seguretat alimentària a Catalunya es manté en nivells comparables a la mitjana europea. Tot i això, l’ACSA subratlla la importància de continuar treballant en la implementació de sistemes de gestió adequats i fomentar una cultura de seguretat alimentària sòlida.
Consulta la memòria completa aquí.